32.00EUR16.00EUR

Yhdessä - Lapsen kasvatus ei ole yksilölaji

Uusia ideoita lapsiperheen arjen parantamiseksi! Helpotusta ja oivallusta lapsiperheen elämään kirjasta, joka näyttää, mitä järkeä perhe-elämän ristiriitaisuuksien takana on.

Miksi suomalaiset äidit ovat niin usein väsyneitä ja epätoivoisia? Miksi äiti ei viihdy yksin hiekkalaatikon äärellä? Miksi puhe ”miehen mallista” ontuu? Miksi isovanhempien merkityksestä puhutaan niin vähän? Miksi kiintymyssuhteen lapseen uskotaan poistavan äidin tarpeen omaan elämään? Siksi että emme ole vielä ymmärtäneet yhteisöllisen kasvatuksen merkitystä.

Yhdessä käsittelee myyttejä purkaen suomalaista perhe-elämää, jossa ihmisen lajinomainen yhteisöllisyys kohtaa nykyajan yllättävälläkin tavalla. Kirjasta löytyvät perhe-elämän ilot ja kipupisteet lapsuudesta isovanhempien rooliin asti.

Kijoittaja Anna Rotkirch yhdistää tutkimustiedon henkilökohtaisiin havaintoihin poikkeuksellisen oivaltavalla ja herkullisella tavalla. Kirjan ahmaisee kerralla ja sitä sulattaa pitkään!

Enää 2 kpl jäljellä!

Määrä
Lisätiedot

Anna Rotkirch on Väestöliiton tutkimuslaitoksen johtaja, joka tunnetaan myös lapsiperheen arkea oivaltavasti kuvaavista kolumneistaan. Rotkirchin kolumneja on julkaistu mm. Seurassa, Hufvudstadsbladetissa, Ny Tidissä ja Helsingin Sanomissa. Rotkirch toimii tutkimusprofessorina Väestöntutkimuslaitoksella ja on dosentti Helsingin yliopistossa. Hän on evoluutiopsykologian uranuurtaja perhetutkimuksen alueella Suomessa. Rotkirchin perhesuhteisiin kuuluvat puoliso, kolme 8-18-vuotiasta lasta, kolme sisarusta perheineen, vanhemmat, kolme tätiä ja yksi eno, serkkuja ja kummilapsia. Rotkirch puhuu ruotsia, suomea, englantia, ranskaa ja venäjää ja harrastaa tanssia, juoksemista ja Alexander-tekniikkaa.

Kirjoittajana Rotkirch yhdistää tutkimuksista saatua tietoa lapsiperheen arkipäivän havaintoihin ja kokemuksiin. Hän ymmärtää perhe-elämän haasteet ja uskaltaa kohdata omatkin virheensä ja huonot puolensa.

  • Kirjailija: Anna Rotkirch
  • Kustantaja: WSOY
  • Julkaisuvuosi 2014
  • Kovakantinen kirja, 270 sivua

Poimintoja kirjasta:

Vaikka mutsi merkitsee lapselle eniten, ihminen ei ole hämähäkkiemo, joka uhrautuu täydellisesti poikasilleen – syöttämällä niille itsensä.
Nykyajan ”pehmoisät” viettävät vähemmän aikaa lastensa kanssa kuin kivikautta elävät metsästäjäisät.
Sekä vauvaansa rakastava äiti että lapsensa hylkäävä äiti ovat yhtä luonnollisia. Äidinrakkauden kehittymistä voi kuitenkin edesauttaa, ja vaikka rakkaus ei syntyisikään ensisilmäyksellä, se voi kehittyä ajan kanssa.
Parisuhdeterapia ei välttämättä paranna tyytyväisyyttä parisuhteeseen, mutta sen sijaan se voi parantaa isän suhdetta lapsiinsa.
Jätetyksi tuleminen sattuu fyysisesti.
Jäätelön jakamisesta kinastelevat sisarukset vain toteuttavat ikiaikaista tarvettaan varmistaa eloonjäämisensä.
Isoäitien merkitys lastenhoitajina on yksi ihmislajin menestyksen salaisuuksista. Silti yllättävän moni isovanhemmista kadottaa yhteyden lapsenlapsiinsa välimatkan tai perheriitojen seurauksina.
Teinien tärkein tehtävä on hengailla, mikä voi olla vanhemmille vaikea pala niellä.
Onnellisimmat avioliitot löytyvät kunnista, joista naiset ovat muuttaneet pois: niissä naisen ei tarvitse tyytyä ”renttuun”, ja miehet joutuvat panostamaan parisuhteeseen.
”Best Friends Forever” on miesvaltaisen yhteiskunnan lahja naisille.
Arviot

Tällä hetkellä ei löydy tuotearvioita.

Babyidea
Gregx
Natures Purest
Paola Maria
All Natural Me
Alva Organics Oy
Bambinex
Bummis
Catbird Baby
Deltababy
Doomoo
ImseVimse
Itti
Jackson Reece
Joco
Lansinoh
Legler
Lifefactory
Natures Purest
Natursutten
PoPoLiNi
Rhymetime
Söpö
Soap & Balsam
Sonett
Theraline
Tirsokas
TotsBots
Vulli -Sophie the Giraffe
Wean Green